Teleservice ICT | IT beheer

Uw netwerk en servers - bij u op locatie of bij ons in het rekencentrum - vormen het hart van uw onderneming.

Uw ITbeheer, netwerk, IT omgeving en servers - bij u op locatie of bij ons in het rekencentrum - vormen het hart van uw onderneming. Zo zorgen we dat je op een veilige it omgeving op een veilige manier kan samenwerken op elke werkplek.

Nu direct ICT hulp nodig?

  

Met Teleservice ICT, IT beheer blijft uw onderneming in bedrijf 

IT beheer van Teleservice ICT helpt u verder

 

Voor uw dagelijkse werkzaamheden moet u rotsvast kunnen vertrouwen op uw IT infrastructuur, IT omgeving, ict beheer en hardware.

Het uitgangspunt voor de wijze waarop wij het IT beheer uitvoeren bij Teleservice ICT is dan ook dat de ICT infrastructuur op en top betrouwbaar moet zijn, zowel de software als de hardware van alle IT oplossingen. Zodat jouw organisatie altijd in bedrijf blijft.

"Elke technische installatie, ook ICT, kent storingen. Het spul gaat kapot. En als het kapot gaat dan leidt dat tot kosten en irritatie."

ICT problemen? Nu niet meer. Van begeleiding tot volledig ontzorgd zijn.

----------------------------------------------------------------------------------

Netwerk en MonitoringNetwerk en Monitoring

"Voorkomen is beter dan bestrijden"

Een huis staat op betonnen palen, het fundament. Een sterk fundament zorgt voor een sterk huis. Zo is uw netwerk het fundament van uw ICT infrastructuur.

Voor wie is een IT beheerder nodig?

Of je nu ZZP-er bent of een onderneming hebt met honderd werkplekken. Jouw netwerk moet goed functioneren. Als dat het niet doet, verstoringen kent of connectiviteitproblemen heeft dan is het meteen mis. 

Het uitbesteden van zaken zoals het periodiek onderhoud van de IT omgeving, het up to date houden van software en de kennis die nodig is om het systeem juist in te richten, is een service die onze IT diensten bieden bij elke business. Van advies bij elke vraag tot het beheren en helpen groeien van je business. Zo heeft een functioneel beheerder de verantwoordelijkheid en het vertrouwen om jouw business soepel te laten lopen.

Jouw netwerk moet op orde zijn.

Het vreemde is dan ook dat het netwerk vaak het minst onderhouden onderdeel is van een organisatie. Dat komen wij vaak in de praktijk tegen.

Een verouderde router of switch of zelfs apparatuur die al lang voorbij zijn levensduur is. De apparatuur is ooit in een ver verleden, gekocht, geïnstalleerd en erna, zo lijkt het wel, gewoon vergeten.

Hoe zit het met het onderhoud van je hardware?

Hoe zit het met het periodiek onderhoud van je hardware?

Kijk je zelf wel eens in de patchkast of, vaak voorkomend, de meterkast. Heb je dan een bundel spaghetti of een goed ingericht netwerk waarbij elke kabel netjes is geïnstalleerd, up to date en veilig is?

Hebben de kabels überhaupt een label? Een label dat correspondeert met de outlets in het bedrijf. Als het antwoord nee is, dan is het misschien tijd om naar een nieuwe IT-er te zoeken om IT te gaan uitbesteden. 

En de hardware op de werkplekken?

Vervolgens kunnen we van de patchkast naar je bedrijf. Connectoren zijn versleten, hebben soms een gebroken borging en zijn toch in gebruik, dit waar voor bedrijfszekerheid de connector of kabel gewoon vervangen had moeten worden.

Maar ja, als je de connector er goed in duwt en vastzet met een plakbandje dan doet hij het toch? 

Uw bedrijfscontinuïteit is hier niet mee gediend, net zo min als de veiligheid. En als er dan een storing optreedt dan is het zoeken naar de speld in de hooiberg. Onder druk, want het bedrijf ligt stil.

Het kost tijd, kost geld en levert slechts frustratie op. Dat is niet nodig, zeggen wij dan.

Teleservice ICT zal niet alleen zorgen dat bovengenoemde problemen in uw IT omgeving opgelost worden, maar we zorgen vervolgens ook, met een stukje monitoring, dat uw netwerk bewaakt blijft, onderhoud wordt en optimaal geregeld is. 

Als in een van de componenten een probleem ontstaat, dan wordt dat gezien en wordt actie ondernomen.

Dat hoeft niet alleen een verstoring te zijn, maar kan natuurlijk ook een probleem zijn op het gebied van de prestatie van de componenten, congestie op het netwerk en noem maar op.  

'Een onbezorgde, goed werkende IT omgeving begint bij het fundament; een netwerk dat technisch in orde is. '

 

----------------------------------------------------------------------------------

Servers: op eigen locatie? of externe servers zonder zorgen?Servers: op eigen locatie? of externe servers zonder zorgen?

Servers zijn vaak de werkpaarden van uw ICT. Vooral bij bedrijven waarbij applicaties, databases of de aansturing van productiemachines via software worden verzorgd. De server vormt ook het hart van uw kantoorautomatisering, continuïteit in het samenwerken. Servers regelen zaken als bestandsopslag, netwerkaansturing en de beveiliging. 

Wij verzorgen steeds meer servers voor onze klanten in de Cloud (bijvoorbeeld onder Azure, een oplossing van Microsoft). Een groot voordeel van de Cloud is dat zaken zoals beveiliging en bedrijfszekerheid goed zijn verzorgd. 

Ook als u niet in de Cloud werkt en nog servers in uw bedrijf gebruikt, is het belangrijk deze goed te beveiligen.  Een probleem in de server levert altijd een grote verstoring van de normale gang van zaken op. Daar wil je geen tijd aan besteden.

Hierom richten wij onze service en aanpak altijd op proactief IT beheer en beveiliging. Zo bent u verzekerd van een probleemloze server. 

Werkplekbeheer: Overal bereikbaar en problemen zijn voorkomen

 

----------------------------------------------------------------------------------

Werkplekbeheer: Overal bereikbaar en problemen zijn voorkomen

Uw werkplek is het gereedschap dat dagelijks gebruikt wordt. Van desktop tot IPhone, het is uitermate vervelend als een apparaat niet werkt of niet doet wat u wilt. Dan wilt u ook een IT-afdeling die snel en simpel hulp kan bieden. 

Wij nemen uw werkplekken in IT beheer. Problemen als onderdelen die steeds slechter functioneren, schijven die vollopen en vergelijkbare aankomende storingen zien we aankomen. Vanuit onze helpdesk kunnen wij bij een verstoring meteen meekijken. 

Dat scheelt tijd en ongemak, want een niet functionerende werkplek komt altijd op een ongelegen moment. 

Servicedesk / Helpdesk: ICT problemen direct verholpen

 

----------------------------------------------------------------------------------

Servicedesk / Helpdesk: ICT problemen direct verholpen

Er is wat mis... 

Wie moet je bellen en hoe verloopt de ondersteuning? Voor een goede klantenservice zijn verschillende elementen nodig: 

  • Iemand aan de lijn die je kan helpen 
  • Iemand die direct gaat helpen 
  • Iemand die u kent en weet hoe uw organisatie geholpen moet worden

Onze mensen zijn deskundig en weten wat ze moeten doen. Zij zitten aan de lijn voor je klaar.

Wij willen onze klanten kennen. We zijn immers jouw eigen ICT-afdeling en in die zin gewoon een collega in het bedrijf. Net zoals je het nummer van de ICT-afdeling zou bellen, belt je onze helpdesk. Daar is altijd een vast en klein team toegewezen aan jouw bedrijf. Onze IT beheerder weet dus wat er speelt, hoe het bij je georganiseerd is en hoe we het snelste en beste van service kunnen zijn. 

Periferie en speciale Infrastructuur: Niet alleen Servers

 

----------------------------------------------------------------------------------

Periferie en speciale Infrastructuur: Niet alleen Servers

Servers zijn belangrijke componenten. Echter, ook printers, scanners, labelprinters en barcodelezers moeten gewoon functioneren. Veelal hebben we hier een samenwerking met de leverancier van de apparatuur voor om bij IT-verstoringen te zorgen dat deze apparatuur snel weer functioneert.

Met Teleservice ICT bent u op eventuele probleem voorbereid. En mochten er verstoringen optreden, dan kunt u direct terecht. Zo zorgen wij voor een hogere productiviteit van uw bedrijf met onze aanpak. 

IT beheer, goed geregeld:

 

----------------------------------------------------------------------------------

IT beheer, goed geregeld:

Verschillende diensten, Proactief en Reactief beheer

Pro-actief IT beheer

Verstoringen zijn zaken die je het liefst niet hebt. Een onderneming kan een verstoring zo veel mogelijk proberen te voorkomen met pro actief IT beheer. Door het preventief onderhouden en bewaken van de systemen wordt een deel van de verstoringen voorkomen. Een voordeel hierbij is tevens dat, op het moment dat er wat aan de hand is, er veel sneller kan worden ingegrepen. Continu monitoren en het beste management binnen jouw organisatie zorgt

Reactief IT beheer

Er kan ook voor gekozen worden om dit niet te doen. Dat betekent dat bij een storing er gereageerd moet gaan worden. We noemen dit reactief IT beheer. Er is wel een heel stelsel van afspraken mogelijk waarbij maximale reactietijden bij een bepaalde ernst van de verstoring wordt afgesproken. Het blijft echter reageren op de storing, en de kostenteller loopt.

Welk IT beheer past bij uw onderneming / organisatie?

Waar doe je nu verstandig aan. Welke IT oplossingen passen bij jouw diensten? Dat is voor iedere onderneming om te bepalen.

Pro actief IT beheer kost een bedrag per maand en lost, eerlijk is eerlijk, niet alles op. Wel veel, doch niet alles.

De kosten bij reactief IT beheer zijn in potentie veel hoger omdat de onderneming (deels) stil komt te liggen. De voordelen van een proactieve IT omgeving zorgen voor technologie die binnen één goede oplossing voor jouw business werken.

"Wij adviseren onze klanten altijd Pro-actief IT beheer. "

Het kan jaren goed gaan, doch die ene storing kan ineens veel kosten. En op die kosten, altijd op het verkeerde moment, zit geen onderneming te wachten.

En dan heb je ook nog de irritatie...

Lees hier meer over de risico's van online werken.

Onze IT oplossingen werken.

Wil je eens bespreken op welke wijze wij het beheer in jouw organisatie kunnen verzorgen, neem dan vooral contact met ons op.

 

Nu direct ICT hulp nodig?