In de Cloud werken voor Bedrijven

"In de wolken met de Cloud oplossingen van Teleservice ICT."

Als u zich afvraagt of Cloud iets voor u is, aarzel dan niet en praat erover met Teleservice ICT. De mogelijkheden zijn ongekend. ‘The sky is the limit’. Wij verzorgen Cloud in al zijn facetten.

Dagelijks, 24*7*365 dagen per jaar, zorgen wij voor onze klanten dat hun (Cloud) werkplekken en (Cloud) servers beschikbaar zijn.

Op deze pagina behandelen we de volgende vragen:

Wat is werken in de Cloud?

Wat is werken in de cloud?

Cloud betekent geen zorgen meer over bedrijfscontinuïteit of veiligheid

Voor u als bedrijf heeft Cloud vele voordelen. Om te beginnen scheelt het een hoop zorgen voor zaken die u anders zelf moet regelen. Het beheer, de veiligheid tegen de snel groeiende cybercriminaliteit, uw bedrijfscontinuïteit met standaard inclusieve diensten als back-up en uitwijk. Uw ICT wordt een nutsvoorziening met dezelfde vanzelfsprekendheid als elektriciteit en water.

Alle bestanden van medewerkers, gebruikers en de gehele organisatie op één plek

In een goed functionerende organisatie moeten alle medewerkers toegang hebben tot de bestanden van het bedrijf. Ongeacht waar ze zijn of welk apparaat ze gebruiken, het moet altijd mogelijk zijn om de laatste versies van documenten te vinden en te openen. Dat is nu mogelijk met diensten in de cloud.

Alle data die jouw organisatie genereert: goed beveiligd, toegang is overal mogelijk en in onbeperkte aantallen.

Als bedrijf kun je nu profiteren van de onbeperkte opslagcapaciteit van de cloud. Dit betekent dat je al je bedrijfsgegevens op één plek kunt bewaren en er tegelijkertijd voor kunt zorgen dat ze altijd veilig opgeslagen en toegankelijk zijn. Bovendien kun je werknemers overal ter wereld toegang geven tot de informatie die ze nodig hebben, zodat ze flexibel en productief kunnen werken.

Werken in de cloud: geen gezeik meer.

De cloud biedt je als bedrijf veel voordelen. Het bespaart je zorgen over zaken waar je anders zelf voor zou moeten zorgen. Beheer, beveiliging tegen de snel groeiende cybercrime, je bedrijfscontinuïteit met standaard inclusieve diensten zoals back-up en uitwijk. Je ICT wordt een nutsvoorziening met dezelfde vanzelfsprekendheid als elektriciteit en water.

Wat zijn de voordelen van werken in de Cloud?

Wat zijn de voordelen van werken in de cloud?

Met Cloud kun je makkelijk werkplekken op- en afschalen

Naast het gemak is Cloud kostenefficiënt. De prijs per werkplek per maand ligt lager dan wanneer u zelf alles regelt. U betaalt voor gebruik en schaalt makkelijk op en af. Met andere woorden, wilt u tijdelijk extra servercapaciteit of werkplekken dan is dit in een mum van tijd geregeld. En net zo makkelijk als opschalen kunt u de werkplekken weer inactief stellen.

Flexibel werken is mogelijk via de cloud met elk device dat online kan

Met de cloud staan alle bestanden van je medewerkers, gebruikers en de hele organisatie op één plek. Zo heeft iedereen altijd toegang tot de laatste versies van documenten, ongeacht waar ze zijn of welk apparaat ze gebruiken. Zo bied je als werkgever de mogelijkheid om flexibel en productief te werken, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de beveiliging van gegevens.

Werken in de cloud is goedkoper dan lokale opslag

Immers, de lokale servers lokaal dure elektriciteit en deze is inbegrepen bij de Cloud werkplek. Bedrijven die overstappen op de Cloud ervaren vaak een verlaging van hun energierekening met 60 procent.

De grootste reden voor de lagere kosten is echter dat bedrijven geen eigen servers meer hoeven aan te schaffen en te onderhouden. Met lokale servers ben je er zelf verantwoordelijk voor dat ze altijd up-to-date zijn en dat ze voldoende opslagruimte hebben. Dit is iets waar je je geen zorgen meer over hoeft te maken als je overstapt op de Cloud. De provider regelt dit voor je.

Gegevens en data zijn beveiligd op onze servers (of je eigen server)

Als bedrijf wil je er zeker van zijn dat je gegevens veilig zijn opgeslagen. Dat is immers belangrijk voor de continuïteit van je bedrijf. Gelukkig is dit geen probleem meer als je overstapt op de Cloud. Je gegevens worden opgeslagen op onze servers (of je eigen server) en dagelijks geback-upt. Zo weet je altijd zeker dat je gegevens veilig zijn.

Bovendien verzorgen wij alle updates voor je. Zo ben je altijd verzekerd van de nieuwste beveiligingspatches en functies. Daardoor kun je je richten op je bedrijf, zonder je zorgen te hoeven maken over de veiligheid van je gegevens.

Verschillende versies van documenten en bestanden zijn niet meer nodig

Bij lokaal werken is het vaak zo dat er verschillende versies van documenten en bestanden rondzwerven. Dit kan leiden tot verwarring en frustratie, omdat medewerkers niet altijd zeker weten welke versie het meest up-to-date is.

Met de Cloud is dit geen probleem meer. Alle bestanden worden op één plaats opgeslagen en iedereen heeft altijd toegang tot de laatste versies. Je kunt er dus zeker van zijn dat iedereen met dezelfde set gegevens werkt. Dit maakt samenwerking veel gemakkelijker en maakt meerdere versies van documenten en bestanden overbodig.

Wat zijn de nadelen van werken in de Cloud?

Wat zijn de nadelen van werken in de cloud?

Er zijn een paar potentiële nadelen van werken in de cloud.

Risico van gegevensverlies als de servers crashen of beschadigd raken.

Een mogelijk nadeel van werken in de cloud is het risico van gegevensverlies als de servers crashen of beschadigd raken. Dit kan een ernstig probleem zijn, vooral als je bedrijf vertrouwt op de gegevens die in de cloud zijn opgeslagen.

Om dit risico te minimaliseren is het belangrijk een betrouwbare cloud provider te kiezen met een goede staat van dienst. De provider moet ook beschikken over robuuste back-up- en herstelprocedures om ervoor te zorgen dat je gegevens altijd veilig zijn.

Persoonlijk werken wij met de cloudoplossing van Microsoft Azure. Hier werken we al jaren mee samen als ICT leverancier. Microsoft heeft een enorm betrouwbare infrastructuur voor het werken in de cloud. De kans dat er gegevensverlies optreedt is dan ook nihil, maar het risico is nooit nul.

Gaat jouw data naar een andere bedrijven?

Als je je gegevens in de cloud opslaat, zet je ze op externe servers. Dit betekent dat het risico bestaat dat iemand zonder toestemming toegang krijgt tot je gegevens.

Om dit risico te minimaliseren is het belangrijk om een cloud provider te kiezen die beveiliging serieus neemt en robuuste beveiligingsmaatregelen heeft getroffen. De provider moet ook een goede staat van dienst hebben als het gaat om het beschermen van gegevens tegen onbevoegde toegang.

Zorg ervoor dat je de beveiligingsrisico's begrijpt die verbonden zijn aan het opslaan van gegevens in de cloud, voordat je een beslissing neemt over het al dan niet gebruiken van de cloud voor je bedrijf.

Het kan het zijn dat bedrijven extra moeten betalen voor toegang tot bepaalde toepassingen of functies.

Sommige cloud providers vragen bedrijven extra voor toegang tot bepaalde toepassingen of functies. Dit kan een groot ongemak zijn voor bedrijven die deze toepassingen of functies nodig hebben.

Om dit te voorkomen is het belangrijk om een cloud provider te kiezen die een breed scala aan applicaties en functies biedt, en die geen extra kosten in rekening brengt voor de toegang daartoe. De provider moet ook een goede staat van dienst hebben wat betreft het leveren van deze toepassingen en functies tegen een redelijke prijs.

Met werken in de cloud kun je afhankelijk zijn van een stabiele internetverbinding

Als je je bedrijf naar de cloud wilt verplaatsen, is het belangrijk om rekening te houden met de stabiliteit van je internetverbinding. Veel cloudtoepassingen en -diensten vereisen een stabiele internetverbinding om goed te kunnen functioneren.

Als je niet zeker weet of je internetverbinding betrouwbaar genoeg is voor de cloud, is het een goed idee om die eerst uit te testen. Probeer enkele van de cloudtoepassingen en -diensten te gebruiken die het belangrijkst zijn voor je bedrijf. Werken die goed, dan kun je de rest van je bedrijf veilig naar de cloud verplaatsen.

Als je niet tevreden bent met de prestaties van je huidige internetverbinding, dan is het misschien tijd om te upgraden naar een beter plan of helemaal van provider te veranderen. De cloud is een geweldige optie voor bedrijven die een betrouwbare en stabiele internetverbinding nodig hebben.

Wordt je afhankelijk van een cloudleverancier?

Het lijdt geen twijfel dat de cloud een geweldige optie is voor bedrijven die een betrouwbare en stabiele internetverbinding nodig hebben. Maar hoe zit het met bedrijven die te afhankelijk worden van hun cloud provider?

Cloud providers zijn berucht om het veranderen van hun prijsplannen en functies zonder waarschuwing. Dit kan een groot ongemak zijn voor bedrijven die op die toepassingen of functies zijn gaan vertrouwen.

Het is belangrijk te onthouden dat de cloud slechts één hulpmiddel is in je bedrijfsarsenaal. Word niet te afhankelijk van de cloud provider, anders kun je later in de problemen komen.

Software of Hardware kan niet compatibel met jouw cloud oplossing

Als je software of hardware niet compatibel is met je cloudoplossing, kun je problemen krijgen met het gebruik van bepaalde toepassingen of functies. Dit kan problemen opleveren voor je bedrijf als je die toepassingen of functies nodig hebt.

Om dit te voorkomen is het belangrijk om een cloud provider te kiezen die een breed scala aan toepassingen en functies aanbiedt, en die geen extra kosten in rekening brengt voor de toegang daartoe. De provider moet ook een goede staat van dienst hebben wat betreft het leveren van deze toepassingen en functies tegen een redelijke prijs.

Hoe werkt het werken in de cloud?

Hoe werkt het werken in de cloud?

Als je in de cloud werkt, kan je bedrijf profiteren van een groot aantal toepassingen en functies die online beschikbaar zijn. Je hebt toegang tot deze toepassingen en functies vanaf elke computer of apparaat dat verbonden is met het internet.

Wat is een cloudleverancier?

Een cloud provider is een bedrijf dat een breed scala aan online toepassingen en functies aanbiedt die toegankelijk zijn vanaf elke computer of apparaat met een internetverbinding. Deze toepassingen en functies worden meestal tegen een redelijke prijs aangeboden, en de provider moet een goede staat van dienst hebben wat betreft de levering ervan.

Het maken van back-ups gaat automatisch

Als je in de cloud werkt, wordt er automatisch een back-up van je gegevens gemaakt. Dit betekent dat je je nooit zorgen hoeft te maken over het verlies van je werk of gegevens.

Geen zorgen meer in jouw organisatie over het verliezen van bestanden

Als je een back-up van je gegevens maakt, maak je er kopieën van die op verschillende plaatsen kunnen worden opgeslagen. Zo kun je bij je gegevens, zelfs als er iets met je computer gebeurt of de bestanden verloren gaan of beschadigd raken.

Een back-up maken van je gegevens is een eenvoudige manier om jezelf te beschermen tegen mogelijke rampen. Door meerdere kopieën van je gegevens te hebben, kun je er zeker van zijn dat je bedrijf geen belangrijke informatie verliest. Via de cloud gaat dit automatisch en hoef je je dus geen zorgen te maken over het verlies van bestanden!

Meer weten over cloudproviders? Neem contact op met Teleservice ICT

Meer informatie over werken in de cloud?

Meer weten over de mogelijkheden die de cloud kunnen bieden voor je bedrijf? Neem dan gerust contact met ons op. We adviseren graag waar kan en assisteren waar nodig.