Microsoft Office 365 implementatie | Uw IT ontwikkelaar

"Office 365 maakt het werk op kantoor veel productiever en efficiënter."

Productiviteit en efficiëntie staan bij het moderne ondernemerschap voorop. En zo’n beetje iedere ondernemer gebruikt als basis van zijn onderneming de Office apps van Microsoft 365. Word, Excel en natuurlijk het alom bekende Outlook. Microsoft heeft onderkend dat het de ondernemer van vandaag te doen is om efficiëntie en flexibiliteit en biedt met het Office pakket een complete reeks office apps om de ondernemer te ondersteunen.

Al die mogelijkheden vragen natuurlijk om een degelijk advies, zowel over de office apps als over de licenties en licentiesamenstellingen. Hebt u uw keuze gemaakt? Dan helpen wij u bij Teleservice ICT graag met het installeren van de Microsoft office365 licentie apps in uw bedrijf. Zo bieden wij verschillende diensten aan:

1. Advies voor Inrichting en Gebruik O365

2. Migratie naar Office 365 services apps

3. Sharepoint

4. Microsoft Teams

5. OneDrive

6. Optimaal gebruik van uw IT in combinatie met functioneel beheer

7. Microsoft 365 Backup

Nu direct ICT hulp nodig?

Met Office 365 kunt u 365 dagen per jaar zaken doen

De bekende programma’s Word, Excel, Outlook en PowerPoint zijn al geruime tijd opgenomen in Office 365. U kunt u dit zowel online als op uw PC gebruiken. Uw e-mailadres wordt afgehandeld via Exchange online. Daarmee hebt u overal en altijd, op ieder apparaat, toegang tot uw mail. Bestanden kunt u opslaan in OneDrive en communicatie tussen uzelf, uw medewerkers of anderen wordt via Skype for business afgehandeld. Met MS Teams en SharePoint online kunt u een nieuwe, meer efficiënte manier van werken bereiken. En natuurlijk is Office 365 te combineren met onze Cloud-werkplekken. 

Teleservice ICT helpt u graag met adviseren en installeren van Office 365

Teleservice ICT helpt u graag verder

 

1. Advies voor Inrichting en Gebruik O365

Totaal Advies bij het inrichten van uw Office 365

Office 365 is een kernproduct van Microsoft 365. Het is niet eens zozeer één product, meer een heel universum van met elkaar samenwerkende microsoft 365 apps en diensten. Al deze diensten zijn vervolgens verkrijgbaar via diverse abonnementen en samenstellingen. En dat maakt de wereld niet altijd gemakkelijker. Office apps voor bedrijven bestaat namelijk uit veel meer dan alleen Word, Excel, Powerpoint en andere hulpprogramma's.

 • Om te kijken wat een organisatie nodig heeft, is er advies en begeleiding nodig. U wilt die Microsoft 365 apps hebben die u nodig hebt en zeker geen onnodig geld kwijt zijn aan een licentie abonnement, office apps of diensten die u niet gebruikt.  Het aantal licenties moet voor u werken.
   
 • Aan de verschillende diensten zitten voorwaarden vast voor bedrijven. Niet alles kan gecombineerd worden en ook niet alle mogelijke manieren van installeren zijn in overeenstemming met de licentievoorwaarden voor bedrijven.
   
 • U wilt wel de office programma's, applicaties en diensten die uw bedrijven of organisatie vooruit helpen door efficiency en gebruikersgemak om zo winst te maken. 
   
 • U wilt meer dan alleen bestanden opslaan. Het gaat om beveiliging voor bedrijven, beheren van applicaties, het verdelen van taken, de juiste contactpersonen hebben en de manier waarop de hele enterprise zich laat beschermen en onderhouden.

Bij Teleservice ICT zijn we een vast aanspreekpunt en hebben we ruime ervaring met het adviseren over en installeren van Microsoft 365 voor bedrijven. Wij adviseren u graag over welke diensten u het beste kunt gebruiken en hoe u deze office apps kunt implementeren in uw bedrijf, zodat iedereen het maximale haalt uit uw Microsoft 365 office abonnement.

Alles bij elkaar vergt het wel advies en begeleiding.  

Teleservice ICT helpt u graag verder metuw microsoft producten

Als eerste, wat hebt u nodig? Vervolgens, wat is voor uw bedrijven of uw organisatie de juiste licentie- / productsamenstelling? Word, Excel, Powerpoint, Exchange e-mail, bestanden delen, dagelijkse taken automatiseren? Hoe zit het met beveiliging, bestanden opslaan, mobiele apparaten en het beheren van software?

Als dit is uitgewerkt moeten de Microsoft 365 producten en abonnement nog worden geïntroduceerd en ingevoerd in uw organisatie. Dat vergt inspanning en daarmee een investering. Het eindresultaat is echter een organisatie met bedrijven die efficiënt kunnen (samen)werken en daarmee rendement leveren op uw investering. 

De overstap naar Microsoft Office 365 begint meestal met de wens voor meer efficiëntie en samenwerking binnen een organisatie. De vertrouwde programma's Word, Excel en PowerPoint zijn nu al enige tijd opgenomen in Office 365. Met Office 365 kunt u deze zowel online als op uw pc gebruiken, maar ook op uw mobiele apparaten met een geavanceerde beveiliging. Microsoft 365 biedt overal toegang, op al uw verschillende apparaten.

 

 

2. Migratie naar Office 365

Een werkomgeving die vanaf elk apparaat bereikbaar is door Office 365

Office 365 aanschaffen is één ding. De overgang naar het (volledig) werken met O365 is een ander proces. Veel organisaties werken al jaren met lokale werkstations, wellicht een opslag-systeem (een NAS) of een lokale server. De mail komt bij de internet provider of een mail hoster vandaan. Bestanden staan in bedrijfsmappen. Bij de verschillende werkstations zijn opvolgende versies van Office te vinden. 

Met een migratie naar O365 wordt verzorgd dat de mail voortaan via exchange online verloopt, dat op alle werkstations met (dezelfde versie van) Office 365 wordt gewerkt en dat bestanden niet alleen lokaal staan, doch ook in de Microsoft Cloud. Daarbij kunnen/zullen binnen O365 beschikbare opslag systemen als OneDrive, SharePoint of Teams worden gebruikt. Al dan niet geïntegreerd met lokale opslag apparatuur. 

Het Doel  

Het doel is eigenlijk simpel. Een volledig transparante Microsoft 365 werkomgeving waarbij op iedere plek/apparaat op ieder moment gewerkt kan worden. Al uw Microsoft 365 apps, office en documenten op dezelfde plek. Dat vergt een goed ontwerp, specifiek voor uw organisatie en natuurlijk het werk om dit in te voeren. Echter, het resultaat is waar het om gaat: een soepel, altijd en overal werkende omgeving waarmee uw organisatie efficiënt en daarmee winstgevend kan werken. 

 

3. Sharepoint binnen Office 365

Sharepoint alleen werkt niet per direct, maar met de juiste implementatie is er veel mogelijk

SharePoint is al vele jaren een onderdeel van het O365 universum. Het is een gereedschapskistje dat Microsoft al jaren promoot als DE samenwerkingsomgeving waarin mensen en organisaties efficiënt kunnen samenwerken.  

Er is al veel geschreven en te doen geweest over SharePoint. Door de jaren heen zijn er zowel enthousiaste gebruikersgroepen als geharnaste SharePoint haters ontstaan. En eigenlijk komt dit alles voort uit de wijze waarop SharePoint is geïmplementeerd en ingevoerd. 

SharePoint, we stelden het al, is een enorme gereedschapskist met hulpmiddelen.

"De combinatie van een gereedschapskist met een stapel hout leidt niet automatisch tot een mooie kast."

Net zomin als SharePoint in combinatie met veel informatie (bestanden etc.) automatisch leidt tot prettig werken en een efficiënte gegevens infrastructuur. 

Het invoeren van SharePoint, implementeren en gaan gebruiken vergt een aantal stappen waarbij altijd de behoefte van de organisatie em gebruiker centraal moet staan. Kijken, nadenken, implementeren, gebruiken, bijschaven, ombouwen indien gewenst en iedere keer een stapje verder. Dat is de wijze waarop een organisatie het werken met SharePoint kan leren en er veel rendement uit kan halen. Benieuwd? Wij helpen organisaties hierbij en zorgen dat ook dit onderdeel van O365 voor u gaat werken. 

 

4. Microsoft Teams, software die digitaal samenwerken makkelijk maakt

Teams, net als Sharepoint, biedt velen mogelijkheden binnen de O365 Bibliotheek

 

Net als SharePoint is Microsoft Teams ook een samenwerkingsomgeving om realtime te kunnen samenwerken. Sterker nog, als je de motorkap van Teams opent, dan kijk je naar de onderliggende SharePoint motor. Datgene wat dus geldig is voor SharePoint, geldt ook voor Microsoft Teams. Microsoft Teams is, als je het goed bekijkt, een voorgedefinieerde SharePoint implementatie. Met hieraan toegevoegd het element video vergaderen vanuit het bekende Skype (for business) van Microsoft 365.  

Microsoft Teams is een unieke totaal oplossing

Dat het video bellen een grote vlucht heeft genomen is duidelijk. Immers, daar waar een onderdeel van een hulpmiddel toegevoegde waarde heeft en de organisatie helpt ontstaat vanzelf de vraag: wat kunnen we er nog meer mee? 

 

Vastlopen? Teleservice ICT helpt u graag verder metuw microsoft producten

En daar komen onze specialisten om de hoek kijken. Wij kunnen u de verdere mogelijkheden van Microsoft Teams laten zien, samen met u de combinatie bekijken van Microsoft Teams en de werkwijze binnen uw organisatie, of tussen uw organisatie en klanten, partners, toeleveranciers. En daarmee ontstaat een nieuwe manier van werken die uw organisatie echt verder helpt. Microsoft Teams helpt u verder met het communiceren binnen uw organisatie, het samenwerken tussen teams en het stroomlijnen van uw documenten en bestanden.

Daarnaast zitten er natuurlijk nog een heleboel andere handige apps in het Office 365 pakket.

OneDrive bijvoorbeeld, dat is een online opslagruimte waar je al je documenten veilig kunt opslaan en altijd en overal bij kunt.

 

5. OneDrive, zorgt dit voor een betrouwbare backup?

In de wolken door de cloud

De OneDrive van Microsoft is een onderdeel van het Microsoft 365 universum en biedt mogelijkheden voor back ups. Veel gebruikt en net zo vaak minder goed begrepen onder de microsoft 365 apps. Daarom even terug naar de basis. 

De Basis van Onedrive binnen Microsoft 365

In de kern is OneDrive uw persoonlijke bestandsopslag in de Cloud. Op OneDrive kunt u alle bestanden/mappen kwijt, deze vanaf elke plek met elke device benaderen en even zo makkelijk delen (toegankelijk maken) voor mensen binnen en buiten uw organisatie. Qua functionaliteit is OneDrive vergelijkbaar met andere programma's als de Google Drive, Dropbox en vele andere. Tot zover geen nieuws. 

OneDrive is zondermeer een fijn en goed bruikbaar product dat bij veel van onze klanten zijn werk doet. Ook hier geldt altijd dat een oordeelkundige inrichting wel noodzakelijk is. Beveiliging / beschermen, onderhouden en de implementatie dienen goed te zijn.

Installeer O365 en OneDrive verschijnt. Dat betekent echter niet dat hij meteen goed staat ingericht of voor u optimaal of veilig werkt. Dat vergt wat deskundigheid waarbij we onze klanten graag bijstaan. Samenwerken is een hoofdcomponent voor alle ondernemingen. Vandaar dat wij de implementatie van Microsoft 365 apps met expertise en passie ondersteunen. Word, Excel, Powerpoint, aangepaste inhoud, aangepaste communicatie; het is allemaal mogelijk.

 

6. Optimaal gebruik van uw IT

We helpen graag de juiste stappen te zetten in uw IT

U heeft Microsoft O365 licenties aangeschaft met een Office abonnement. Ze zijn succesvol geïmplementeerd en iedereen is lekker aan het werk. Uw bestanden/ documenten staan in de office omgeving, u gebruikt 365 business op uw pc's en alles draait op Windows en is up to date.  U bent nu dus klaar? 

Helaas, in de informatie technologie is dit niet de normale gang van zaken. Alleen Microsoft komt al iedere maand met nieuwe microsoft 365 hulpprogramma's, innovaties en mogelijkheden om up to date te blijven. De software zelf, kijk eens naar SharePoint of Teams, verdient het om continue bekeken te worden. Wat is er nog meer mogelijk, hoe kunnen we nog verder komen? Moet er misschien niet een workflow worden ingezet, bibliotheken met metadata? Er komen nieuwe apps beschikbaar die erg interessant kunnen zijn. Alles om beter te kunnen communiceren, documenten te beheren en uw applicaties te onderhouden.

De weg kwijt? Wij helpen graag met uw IT problemen

Stilstand is achteruitgang, blijf up to date

Stilstand is achteruitgang, zo is het gezegde. En dat geldt zeker voor de wereld van ICT en O365. Onze consultants komen op regelmatige basis even meekijken, detecteren nieuwe mogelijkheden binnen Microsoft 365 en informeren u hierover om up to date te blijven. Zij begeleiden kleine testprojecten om een nieuwe techniek, nieuwe werkwijze uit te proberen en voeren bij succes deze samen met u in. Kortom, als uw ICT afdeling zijn we met maar één ding bezig; zorgen dat ICT uw organisatie maximaal ondersteunt. 

 

7. Microsoft 365 Backup

Alles op 1 plek te vinden, overal kunnen werken, het kan allemaal.

U gebruikt Microsoft 365. Alle gegevens staan in de Cloud en dus is mijn back-up geregeld. U bent up to date. Bestanden opslaan gaat automatisch. U heeft overal toegang to uw office producten en abonnement van kantoor tot thuisgebruik.

Wel, daar kun je wel wat aan afdoen. Even terug naar de basis. Cloud is op het moment een veelvoorkomend systeem binnen de office informatiebronnen. Back-up is eigenlijk het veilig stellen van uw gegevens in de dimensies tijd en plaats.  

 • Plaats. In de klassieke tijden moest bij brand/calamiteit gezorgd worden dat de gegevens op een andere plek beschikbaar waren. Dus werd er wat afgesjouwd met tapes, dvd's en extern harde schijven in keukenkastjes tussen grote bedrijven door. Met opslag in de Cloud is dit natuurlijk prima geregeld. De Microsoft 365 cloud zorgt voor beveiliging van al uw favoriete apparaten. Geen keukenkastjes dus!

Peter Hans Teutenberg beveelt Teleservice ICT aan, een hoge klanttevredenheid

 • Tijd. Als een bestand/map per ongeluk verwijderd is, kapot is gegaan (b.v. een database) kan dat enorm schadelijk zijn voor de organisatie. Dan moet de map worden teruggehaald van de al genoemde tape, dvd, externe harde schijf, etc. En dan is er een issue. Bij Microsoft O365 houdt het bewaren na ca. 3 maanden op. 

Kortom, Office 365 (Microsoft 365) levert veel hulpprogramma's, doch voor een goede back-up moeten extra voorzieningen getroffen worden. Dat kan zowel voor e-mail, SharePoint, Teams, OneDrive en andere data. Wij ontwerpen samen met u de optimale back-up structuur en strategie en zetten het meest efficiënte Microsoft 365 Office pakket in met alle beveiliging, cloud en implementatie voor grote organisaties, ondernemingen, en grote bedrijven. Zo ben je goed beschermd op al je apparaten. 

IT ontwikkelaar voor al uw problemen en oplossingen.

Office 365 is zowel voor corporaties grote bedrijven als MKB, Teleservice ICT helpt iedere zakelijk ontwikkelaar met zijn/haar corporaties apps voor bedrijven.

Benieuwd wat Office 365 voor uw bedrijf, ondernemingen of organisatie kan betekenen, of hoe Office 365 past in de totale ICT architectuur?

Neem dan hier contact met uw office365 specialist op.

 

Office 365 biedt u de IT oplossingen om beter te kunnen presteren

 

 

Nu direct ICT hulp nodig?