Tanco Sign&Print

‘Een 10+ voor dit project’

De eerste gesprekken waren aan het hekje langs de lijn bij Westlandia

Cees de Rijke van Tanco Sign & Print zit er ontspannen bij. Hij heeft geen zorgen meer over zijn ICT. Teleservice ICT van Jaap Boone heeft in 2020 alle zakelijke softwarepakketten in de cloud gezet.

,,Met ICT is het net als met je accountant”, zegt de Rijke. ,,Dat moet een vertrouwenspersoon zijn.’’ De Rijke was met zijn bedrijf jarenlang heel tevreden met zijn voormalige ICT-leverancier. Totdat de server uit 2008 in 2018 vervangen moest worden. De serversoftware werd vanaf eind 2019 niet meer door Microsoft ondersteund. Tanco werkt met forse softwarepakketten en grote bestanden voor alle printopdrachten. Dus in eigen huis voldoende servercapaciteit en opslag hebben werd als essentieel gezien. 

Die nieuwe server was echter best prijzig. Deze werd al in 2018 vervangen om de totale kosten wat te spreiden. Nieuwe eigen softwarepakketten zijn ook kostbaar, evenals het onderhoudscontract want iedere twee maanden moet er op updates gecontroleerd worden. Daarnaast was de back-up, uitgevoerd door het voormalige ICT-bedrijf, stevig geprijsd. Over alles in een Cloudoplossing plaatsen werd nooit een voorstel gedaan.

Aan het hek langs het veld bij Westlandia raakten Cees de Rijke en Jaap Boone in gesprek. Ze hadden toen beiden een functie binnen de club. Cees wilde graag een second opinion. Jaap stelde voor eens langs te komen om de ICT-structuur binnen Tanco te inventariseren.

,,Toen kwam Jaap met een helder plan van aanpak én een gedetailleerd stappenplan om de meeste software in de Cloud te gaan zetten. Daar had ik meteen een goed gevoel bij’’ zegt Cees de Rijke. ,,Ik ben geen loper, ga écht niet zomaar weg als de relatie goed is. Maar bij de vorige ICT-partij was de migratie een open begroting. Ze konden niet aangeven hoeveel ik er aan het eind aan kwijt zou zijn. Bij Teleservice ICT van Jaap Boone stond alles gewoon vast. Geen verborgen kostenposten. “De uitvoering van deze Cloud migratie door Teleservice ICT en Jaap Boone is gewoon een 10+ waard.’’